Sosyal Medya

Güncel

SGK’dan Uğur Kurt özrü

Okmeydanı’nda polis kurşunuyla başından vurularak ölen Uğur Kurt’a hitaben “tedavi masrafının rücu edilmesi için ilgili belgeleri getirmesini” belirten bir yazı gönderen SGK, Kurt'un ailesinden özür diledi.



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ä°stanbul Sosyal Güvenlik Ä°l MüdürlüÄŸü, Hürriyet Gazetesi'nin haberinin ardından Okmeydanı'ndaki cemevinde bir polis memurunun silahla vurarak öldürdüÄŸü UÄŸur Kurt’a gönderilen yazıyla ilgili özür açıklaması yaptı. SGK, yakınlarına hitaben yazılması gereken yazının ‘sehven’ Kurt’a yazıldığını belirtti. BaÅŸta Kurt'un ailesi olmak üzere tüm kamuoyundan özür diledi.

SGK, UÄŸur Kurt’a hitaben, “Tedavi masrafının rücu edilmesi için olayda kusurlu üçüncü kiÅŸi olup olmadığını, kendisinin bir ÅŸikâyetinin bulunup bulunmadığını, varsa ilgili belgeleri getirmesini” belirten bir yazı göndermiÅŸti. Yazıda, Kurt’un 7 gün içerisinde SGK’ya gelerek, evrakı bizzat teslim etmesi ya da göndermesi isteniyordu.

Cemevi avlusunda ölmüÅŸtü

22 Mayıs 2014’te Gezi olaylarında ölen Berkin Elvan’ı anmak için eylemler düzenlenmiÅŸ, Okmeydanı’nda polisle göstericiler arasında çatışma çıkmıştı. Akrep olarak adlandırılan polis aracına molotofkokteyli isabet etmesinin ardından aracın içindeki polislerin açtığı ateÅŸte Okmeydanı Cemevi’nde bir cenazeye katılan UÄŸur Kurt hayatını kaybetmiÅŸti. Ä°ncelemeler sonucunda Kurt’u vuran silahın polis memuru S. K. tarafından kullanıldığı tespit edilmiÅŸti.

Savcı iddianamesinde, polis memuru S. K.'nın “taksirle adam öldürme" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmasını istemiÅŸ, Asliye Ceza Mahkemesi ise suçun 20 ila 25 yıl arası hapis cezası öngören "olası kastla adam öldürme" olduÄŸunu belirtip dosyayı Ağır Ceza mahkemesine göndermiÅŸti.

Kaynak: Al Jazeera ve DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.